Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Otrębowe rogaliki z oregano

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 400 g
płatki owsiane 200 g
woda letnia 270 ml
drożdże 30 g
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
oregano 3 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Otrębowe rogaliki z oregano

50ml wody mieszamy z drożdżami, łyżeczką cukru i łyżką mąki i pozostawiamy na 15 minut. Miksujemy mąkę, rozczyn drożdżowy, sól, oregano, oliwę i resztę wody na gładkie ciasto. Zagniatamy elastyczne ciasto. Odkładamy na około 30minut w ciepłe miejsce.
Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego trójkąty, które następnie zwijamy zaczynając od podstawy trójkąta ku szczytowi. Zwinięte rogaliki formujemy na półokrągło. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy prze 15 minut w 190 stopniach C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak