Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone nalesniki z szpinakiem i kurczakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto na nalesniki

mleko 2% 250 ml
woda gazowana 100 ml
mąka pszenna 1 szklanka
sól do smaku

Farsz

szpinak mrożony 300 g
filet z kurczaka 250 g
ketchup łagodny 3-4 łyzki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz szczypta

Dodatki

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone nalesniki z szpinakiem i kurczakiem

Wszystkie składniki ciasta nalesnikowego dokładnie wymieszac jesli ciasto bedzie za rzadkie mozna dodac troszke wiecej mąki . Na goraca patelnie porcjujemy ciasto i smarzymy nalesniki na lekko złoty kolor (nie musza byc mocno zrómienione poniewaz na koncu bedziemy je obsmarzac )
Szpinak rozmrazamy na patelni do całkowitego odparowania wody .
Na drugiej patelni podsmarzamy kurczaka pokrojonego w kostke i przyprawionego .Na koniec dodajemy po odparowaniu wody ze szpinaku dodajemy kurczaka .Zwijamy nalesniki w dowolny sposób i obsmarzamy na goracej patelni po 1 minucie z kazdej stronyn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 15.04.2014 19:17
pyszne naleśniki
Marta1986 15.04.2014 19:02
apetycznie wyglada
idealme 15.04.2014 18:53
mniam pycha!
Megg 15.04.2014 18:30
bardzo apetyczne naleśniczki
Kuchenka 15.04.2014 18:28
bardzo fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak