Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
masło 1/2 kostki
pietruszka zielona 1 pęczek
ser żółty 80 g
ząbki czosnku 4 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek szczypta
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
sól do smaku

Panierka

jajko 2 sztuki
mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy osuszamy dzielimy na porcje,wkładamy do foliowej torebki i delikatnie rozgniatamy ręką lub tłuczkiem do mięsa. Oprószamy z jednej strony kucharkiem do smaku.
Krok 1 - Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym foto
2
Miękkie masło ucieramy w miseczce z posiekaną drobno natką pietruszki,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy dokładnie.Tak przygotowaną pastą smarujemy mięso równomiernie,sypiemy startym na tarce jarzynowej serem żółtym i zawijamy roladki.
Krok 2 - Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym foto
3
Panierujemy w mace pszennej oraz rozkłóconym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy z każdej strony na złocisty kolor.Podajemy gorące z ziemniakami i bukietem surówek.
Krok 3 - Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna20 15.04.2014 17:14
smaczny obiadek :)
malaczarna23 15.04.2014 10:25
mmhm:) ale pyszne mięsko:)
Aleksandra/Olcia 15.04.2014 09:19
uwielbiam takie mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak