Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki rybne

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2 szt
marchewka 1 szt
ziemniak 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki rybne

Kroki postępowania

1
Filety z ryby zalać wodą i ugotować do miękkości, a następnie odcedzić i rozdrobnić widelcem na puree.
Krok 1 - Placki rybne foto
2
Ziemniak obrać, umyć, pokroić w ćwiartki i ugotować do miękkości, a następnie odcedzić i rozdrobnić na puree. Marchewkę również obrać, umyć, pokroić w plastry, ugotować i również rozdrobnić na puree.
Krok 2 - Placki rybne foto
3
Natkę pietruszki drobno posiekać.
Krok 3 - Placki rybne foto
4
Puree z ryby, marchewki oraz ziemniaka wymieszać razem. Dodać posiekaną natkę pietruszki, jajko oraz bułkę tartą (tyle aby ciasto było dość gęste i można formować z niego kotleciki). Całość doprawić do smaku solą, pieprzem cytrynowym oraz pieprzem cayenne.
Krok 4 - Placki rybne foto
5
Z przygotowanej masy formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Krok 5 - Placki rybne foto
6
Gotowe placki rybne podawać z pieczonymi ziemniakami, frytkami i dowolną surówką.
Krok 6 - Placki rybne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.05.2014 00:00
Pysznie wyglądają.
JOANNA16 10.05.2014 07:46
pyszna rybka)))
ppaulina 29.04.2014 16:55
takich jeszcze nie robiłam
Adamorek 29.04.2014 01:41
dobry obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak