Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane grzuszki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 sztuki
miód 1-2 łyżki
masło 1/2 łyżki
orzechy laskowe 2 łyżki
orzechy włoskie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane grzuszki

Gruszki umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć z nich gniazda nasienne. Gruszki można położyć bezpośrednio na ruszcie( skórką do dołu), ale najlepiej, jeśli zostaną położone na folii aluminiowej posmarowanej masłem. Owoce grillować przez 8- 10 minut. Przed podaniem napełnić posiekanymi orzechami i polać miodem.
Zamiast miodu można użyć konfitury.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 18.08.2013 21:38
super deser
Wafelek2601 23.07.2013 22:03
Fajny pomysł
Katarzyna/kate1980 18.06.2012 22:20
pomysłowe
Barbara55 31.05.2011 16:40
grillowane grzuszki lubią wszystkie brzuszki
kielcok1 09.05.2011 16:15
dla mnie bomba
pioge7 25.02.2011 16:36
znakomite
gosia47-47 21.02.2011 19:03
super
rakow2
rakow2 05.02.2011 11:19
grilluję tylko mięsa
Krzysztof42 10.07.2010 17:28
z grilla preferuję kiełbaskę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak