Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w nieco innym wydaniu, czyli z pieczarkami w środku.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 600 g
pieczarki 250 g
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
bułka 1 szt
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w nieco innym wydaniu, czyli z pieczarkami w środku.

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić i usmażyć razem z umytymi i pokrojonym pieczarkami.
Krok 1 - Mielone w nieco innym wydaniu, czyli z pieczarkami w środku. foto
2
Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku( jak kto woli) i zmielić razem z umytym i wysuszonym mięsem. Dodać jajo, przyprawy i całość połączyć.
Krok 2 - Mielone w nieco innym wydaniu, czyli z pieczarkami w środku. foto
3
Na bułkę tartą wyłożyć mięso, na nie dać pieczarki i przykryć mięsem.
Krok 3 - Mielone w nieco innym wydaniu, czyli z pieczarkami w środku. foto
4
Bardzo dokładnie obtoczyć w bułce tartej.
Krok 4 - Mielone w nieco innym wydaniu, czyli z pieczarkami w środku. foto
5
Smażyć na rozgrzanym przez ok. 5 min oleju z każdej strony.
Krok 5 - Mielone w nieco innym wydaniu, czyli z pieczarkami w środku. foto
6
Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Mielone w nieco innym wydaniu, czyli z pieczarkami w środku. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 14.04.2014 17:18
z pieczarkami bardzo lubię
Czyki 14.04.2014 14:56
Znakomite takie mielone:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak