Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada mięsna ze szpinakiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście szpinaku 1 opakowanie
oliwa 1 łyżeczka
mięso mielone 300 g
czosnek 3 ząbki
pieprz
jajko 2 szt
natka pietruszki 1 łyżeczka
sól
Papryka słodka mielona Prymat
cebula czerwona 0,5 szt
cebula biała 0,5 szt
ser feta 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada mięsna ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Jajko gotujemy na twardo i kroimy na cztery części.
Krok 1 - Rolada mięsna ze szpinakiem foto
2
Czosnek obieramy
Krok 2 - Rolada mięsna ze szpinakiem foto
3
Szpinak rozmrażamy, podsmażamy na oliwie, aż do odparowania wody.
Krok 3 - Rolada mięsna ze szpinakiem foto
4
Dodajemy do szpinaku przeciśnięty przez praskę czosnek
Krok 4 - Rolada mięsna ze szpinakiem foto
5
i doprawiamy solą i kolorowym pieprzem.
Krok 5 - Rolada mięsna ze szpinakiem foto
6
Mięso przekładamy do miski.
Krok 6 - Rolada mięsna ze szpinakiem foto
7
Do mięsa dodajemy posiekane drobno cebule, natkę pietruszki, jajko i 2-3 łyżki bułki tartej, aby powstała masa jak na kotlety. Doprawiamy masę sola i papryką.
Krok 7 - Rolada mięsna ze szpinakiem foto
8
Masę przekładamy na folię
Krok 8 - Rolada mięsna ze szpinakiem foto
9
I równomiernie ją rozkładamy
Krok 9 - Rolada mięsna ze szpinakiem foto
10
następnie układamy na nim szpinak,
Krok 10 - Rolada mięsna ze szpinakiem foto
11
Następnie układamy pokruszony ser feta
Krok 11 - Rolada mięsna ze szpinakiem foto
12
A na koniec jajka.
Krok 12 - Rolada mięsna ze szpinakiem foto
13
Całość zawijamy pomagając sobie folią,
Krok 13 - Rolada mięsna ze szpinakiem foto
14
obtaczamy w bułce tartej
Krok 14 - Rolada mięsna ze szpinakiem foto
15
i przekładamy do foremki.
Krok 15 - Rolada mięsna ze szpinakiem foto
16
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 45 minut.
Krok 16 - Rolada mięsna ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 16.06.2014 21:32
smaczne pięknie wyglądają
Kejti 16.04.2014 09:51
Bardzo fajne mięsko :-)
Konczi 14.04.2014 18:25
super przepis
Zdzisław 14.04.2014 11:42
dla mnie to same smakowitości
Paolcia 14.04.2014 09:11
mmmm ale pyszności :)
Ania84 14.04.2014 09:11
świetny pomysł na obiad
berys18 14.04.2014 08:56
smaczny obiad
luna76 14.04.2014 08:24
wspaniale wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak