Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka pomarańczowo-miodowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 3/4 kg
sok pomarańczowy 1/2 szkl.
miód pszczeli 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szynka pomarańczowo-miodowa

Szynkę umyć,osuszyć,nakłuć ostrym nożem lub szpikulcem po wierzchu.Następnie natrzeć przyprawami i odstawić na minimum godzinę.Na patelnię wlać oliwę rozgrzać i podsmażyć mięso na rumiano z każdej strony.W rondelku podgrzać sok pomarańczowy z miodem.Obsmażone mięso włożyć do naczynia żaroodpornego polać przygotowanym sosem,wstawić do nagrzanego piekarnika do 140st.i piec ok.1godz.co jakiś czas podlewać mięso sosem wytworzonym podczas pieczenia.Podawać na ciepło z ziemniakami lub na zimno jako wędlinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.05.2014 16:07
z miodem jest pycha
gibli 24.05.2014 16:29
fajne połączenie)
Wacław 12.05.2014 10:26
pyszne mięsko !
Bernadeta1 23.04.2014 17:38
często robię mięsko z miodem i sokiem z ananasa, pyszne
berys18 13.04.2014 19:14
ciekawy smak
w mojej kuchni 13.04.2014 16:31
pyszna nie tylko na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak