Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chlebowa z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 2 szt.
mąka pszenna 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
bulion drobiowy 1 litr
chleb 5 kromek
ser żółty 5 dag
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chlebowa z serem

Wykonanie:
Cebulę drobno pokroić i zrumienić na jednej łyżce masła. Następnie zalać bulionem z liściem laurowym. Z reszty masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać do zupy i posolić do smaku. Przelać zupę do glinianego garnka, włożyć chleb, ser żółty i chwilę podpiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak