Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowy kurczak

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
ketchup łagodny 2 łyzki
miód płynny 1 łyzka
sos sojowy 1 łyżka
olej 1-2 łyzki

kurczak

udka kurczaka 4-5 szt

Porada

Jesli ktytoś lubi bardziej ostre to do marynaty można dodać paprykę ostrą .Ten przepis jest na łagodną wersję

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowy kurczak

Wszystkie składniki na marynatę umieszczemy w misce i dobrze rozprowadzamy.aż będzie jednolita
Udka z kurczaka umyć ,oczyścić i na kilka godzin natrzeć marynatą i odstawić do lodówki
Po tym czasie udkaumieszczamy w worku do pieczenia i układamy na blaszce i pieczemy w temp 160st ok 1-1,15 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 30.06.2014 07:40
kurczak fajny
Smaczna_B 11.05.2014 15:02
pyszny!!! bardzo lubię z miodem
romanrafal
romanrafal 03.05.2014 07:22
kurczaczek palce lizać
Mniam 13.04.2014 16:14
Idealne na niedzielny obiad ;)
Konczi 13.04.2014 13:13
bardzo smaczny kurczaczek
Kejti 13.04.2014 12:54
Fajny kurczaczek :-)
Bernadeta1 13.04.2014 12:35
często tak robię, bardzo smaczny
Beatris 13.04.2014 10:04
Bardzo apetyczny kurczaczek:)
Paolcia 13.04.2014 09:37
uwielbiam :)
Kuchenka 13.04.2014 09:24
apetyczne!!!
idealme 13.04.2014 09:20
pyszny kurczak!
adelajda 13.04.2014 09:16
smaczny kurczaczek :)
Lidzia 13.04.2014 07:59
Bardzo smaczne. Mój smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak