Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smietanowe śledzie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 25 dkg
śmietana 18 proc 1 kubeczek
jogurt naturalny 1 kubeczek
ogórek kiszony 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
kapusta pekińska 1\3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Smietanowe śledzie

Kroki postępowania

1
Śledzie namaczamy w wodzie na 20 minut.
Krok 1 - Smietanowe śledzie  foto
4
Przygotowujemy potrzebne warzywne składniki: ogórek kiszony, cebulę, czosnek, kapustę pekińską.
Krok 2 - Smietanowe śledzie  foto
5
Ogórek i cebule kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miski.
Krok 3 - Smietanowe śledzie  foto
6
Dodajemy śmietanę wymieszaną z jogurtem naturalnym oraz przeciśnięty czosnek.
Krok 4 - Smietanowe śledzie  foto
7
Śledzie kroimy na małe - 2 cm kawałki.
Krok 5 - Smietanowe śledzie  foto
8
Pokrojone dodajemy do reszty składników. .
Krok 6 - Smietanowe śledzie  foto
9
Łączymy śledzie z pozostałymi składnikami- dodajemy pieprz do smaku.
Krok 7 - Smietanowe śledzie  foto
10
Kapustę pekińską szatkujemy.
Krok 8 - Smietanowe śledzie  foto
11
Kapustę przekładamy na talerz, na niej serwujemy porcje śledzi w sosie śmietanowym.
Krok 9 - Smietanowe śledzie  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.04.2014 14:43
smaczne są
Krystyna32 13.04.2014 09:20
bardzo lubię takie śledzie
Milka100 12.04.2014 23:26
uwielbiam takie śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak