Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki, kaszy i pieczarek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 250 gram
fasolka szparagowa 1 opakowanie
kasza jęczmienna 0.5 szklanki
pieczarki 4 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
papryczka chili 0,5 sztuki
oregano 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta
śmietana 18 proc 1 szklanka
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki, kaszy i pieczarek

Kroki postępowania

1
Robimy wywar mięsny -na mięsie z indyka.
Krok 1 - Zupa z fasolki, kaszy i pieczarek foto
3
Do wywaru dodaje opakowanie fasolki szparagowej.
Krok 2 - Zupa z fasolki, kaszy i pieczarek foto
4
Przygotowujemy pozostałe warzywa: marchew i pietruszkę ścieramy na tarce na grubych oczkach, pieczarki kroimy w plastry, papryczkę chili w kostkę.
Krok 3 - Zupa z fasolki, kaszy i pieczarek foto
5
Warzywa dodajemy do wywaru.
Krok 4 - Zupa z fasolki, kaszy i pieczarek foto
6
Odmierzamy potrzebną ilość kaszy jęczmiennej. Dodajemy ją do reszty składników.
Krok 5 - Zupa z fasolki, kaszy i pieczarek foto
7
Całość gotujemy około 20 minut.
Krok 6 - Zupa z fasolki, kaszy i pieczarek foto
8
Dodajemy przyprawy: pieprz, oregano , kucharka oraz przeciśnięty czosnek- 2 ząbki. Mieszamy wszystkie składniki.
Krok 7 - Zupa z fasolki, kaszy i pieczarek foto
9
Na samym końcu dodajemy śmietanę wymieszaną z mąka oraz 3 łyżkami wody. Zupę zagotowujemy i serwujemy gorącą.
Krok 8 - Zupa z fasolki, kaszy i pieczarek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.04.2014 19:37
Smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak