Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur na wywarze warzywnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do zup do smaku
żurek 0,5 litra
ziele angielskie 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żur na wywarze warzywnym

Kroki postępowania

1
Przygotowane jarzyny obieramy i myjemy.
Krok 1 -  Żur na wywarze warzywnym foto
2
Kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2 -  Żur na wywarze warzywnym foto
3
Przekładamy do garnka.
Krok 3 -  Żur na wywarze warzywnym foto
4
Zalewamy 1,5 litrem wody.
Krok 4 -  Żur na wywarze warzywnym foto
5
Dodajemy kucharka.
Krok 5 -  Żur na wywarze warzywnym foto
6
Następnie liście laurowe oraz ziela angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw.
Krok 6 -  Żur na wywarze warzywnym foto
7
Ugotowane jarzyny wyciągamy z wywaru.
Krok 7 -  Żur na wywarze warzywnym foto
8
Do gotującego się wywaru wlewamy żur.
Krok 8 -  Żur na wywarze warzywnym foto
9
Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 9 -  Żur na wywarze warzywnym foto
10
Dodajemy pieprz i przyprawę do zup.
Krok 10 -  Żur na wywarze warzywnym foto
11
Doprawiamy kucharkiem i gotujemy jeszcze ok. 5 minut
Krok 11 -  Żur na wywarze warzywnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 26.02.2015 19:04
smaczny żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak