Doradca Smaku II, odc. 59: Flądra w cieście

odc. 59 Doradca Smaku

Doradca Smaku II, odc. 59: Flądra w cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flądra

    300 g
  • olej

    1/2 l
  • mąka

    4 łyżki
  • jajka

    2 szt.
  • sos sojowy

    2 łyżeczki
  • imbir mielony

  • sezam

    5 g
  • gałka muszkatołowa mielona

  • papryka ostra mielona

  • cytryna

    1 szt.
  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Doradca Smaku II, odc. 59: Flądra w cieście
Flądrę filetujemy.
Krok 2 - Doradca Smaku II, odc. 59: Flądra w cieście
W misce mieszamy mąkę i jajka, doprawiamy to solą, imbirem mielonym, gałką muszkatołową i papryką ostra. Dodajemy sos sojowy i mieszamy.
Krok 3 - Doradca Smaku II, odc. 59: Flądra w cieście
W dużym garnku wlewamy olej i rozgrzewamy go mocno. Filety kroimy w długie cienkie paski.
Krok 4 - Doradca Smaku II, odc. 59: Flądra w cieście
Doprawiamy solą i pieprzem , opcjonalnie papryką ostrą. Tak przygotowaną flądrę obtaczamy w przygotowanym cieście i ...
Krok 5 - Doradca Smaku II, odc. 59: Flądra w cieście
wkładamy na rozgrzany olej i smażymy.
Krok 6 - Doradca Smaku II, odc. 59: Flądra w cieście
Wyjmujemy z oleju i odsączamy na ręczniku papierowym.
Krok 7 - Doradca Smaku II, odc. 59: Flądra w cieście
Podajemy usmażoną flądrę na talerzu ozdobionym liśćmi sałaty z pokrojonymi cząstkami cytryną.
Krok 8 - Doradca Smaku II, odc. 59: Flądra w cieście
Posypujemy sezamem i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof15

11.04.2014 18:01
wyglada apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat