Sposób przygotowania

W rondelku zagotować 500 ml wody z octem winnym. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień i wybijać do niej partiami jajka, najlepiej po 3 szt. Gotować około 30 sekund, a następnie zahartować w wodzie z lodem. Czynność tą powtórzyć trzykrotnie.
Na talerzu ułożyć umytą rukolę, plastry wędzonej kaczki, jajka przepiórcze w koszulkach, cząstki truskawek i orzechy pekan. Całość skropić miodem i podawać z chrupiącym pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniała sałatka, smaczna, lekka, idealna na wiosnę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jusiaa

    fajnie wyglada.
  • 0
    1
    Opublikowano

    Ola1984

    Fantastyczne połączenie smaków.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magula

    Rewelacyjny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    dobra nowość na święta
  • 0
    309028_107082369407725_478731842_n
    Opublikowano

    Czarnula666

    Ciekawe połączenia . Musi być bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !