Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukoli i wędzonej piersi kaczki z truskawkami i jajkami przepiórczymi w koszulkach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 100 g
kaczka 1 pierś wędzona
jajka przepiórcze 12 szt.
ocet winny 50 ml
truskawki świeże 8 szt.
orzechy pekan 50 g
miód wrzosowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukoli i wędzonej piersi kaczki z truskawkami i jajkami przepiórczymi w koszulkach

W rondelku zagotować 500 ml wody z octem winnym. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień i wybijać do niej partiami jajka, najlepiej po 3 szt. Gotować około 30 sekund, a następnie zahartować w wodzie z lodem. Czynność tą powtórzyć trzykrotnie.
Na talerzu ułożyć umytą rukolę, plastry wędzonej kaczki, jajka przepiórcze w koszulkach, cząstki truskawek i orzechy pekan. Całość skropić miodem i podawać z chrupiącym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 28.12.2014 14:08
Ciekawe połączenia . Musi być bardzo dobra
marcia7 16.04.2014 21:53
dobra nowość na święta
Magula 11.04.2014 08:40
Rewelacyjny przepis
Ola1984 11.04.2014 07:11
Fantastyczne połączenie smaków.
Jusiaa 10.04.2014 16:05
fajnie wyglada.
IlonaAlbertos 10.04.2014 11:50
Wspaniała sałatka, smaczna, lekka, idealna na wiosnę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak