Sałatka z rukoli i wędzonej piersi kaczki z truskawkami i jajkami przepiórczymi w koszulkach

Sałatka z rukoli i wędzonej piersi kaczki z truskawkami i jajkami przepiórczymi w koszulkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    100 g
  • kaczka

    1 pierś wędzona
  • jajka przepiórcze

    12 szt.
  • ocet winny

    50 ml
  • truskawki świeże

    8 szt.
  • orzechy pekan

    50 g
  • miód wrzosowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

W rondelku zagotować 500 ml wody z octem winnym. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień i wybijać do niej partiami jajka, najlepiej po 3 szt. Gotować około 30 sekund, a następnie zahartować w wodzie z lodem. Czynność tą powtórzyć trzykrotnie.
Na talerzu ułożyć umytą rukolę, plastry wędzonej kaczki, jajka przepiórcze w koszulkach, cząstki truskawek i orzechy pekan. Całość skropić miodem i podawać z chrupiącym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Czarnula666

28.12.2014 14:08
Ciekawe połączenia . Musi być bardzo dobra

marcia7

16.04.2014 21:53
dobra nowość na święta

Magula

11.04.2014 08:40
Rewelacyjny przepis

Ola1984

11.04.2014 07:11
Fantastyczne połączenie smaków.

Jusiaa

10.04.2014 16:05
fajnie wyglada.

IlonaAlbertos

10.04.2014 11:50
Wspaniała sałatka, smaczna, lekka, idealna na wiosnę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat