Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanoc: Grillowany camembert z orzechami pekan i migdałami

5.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert 4 szt. (125 g każdy)
olej rzepakowy 1 łyżka
orzechy pekan 4 łyżki
migdały 4 łyżki (łuskane)
miód 2 łyżki
biały krem balsamico 2 łyżki
sok z cytryny
rodzynki 2 łyżki
skórka pomarańczowa 1 łyżka (kandyzowana)
rukola 1 pęczek

Porada

Rodzynki warto spróbować namoczyć w białym winie.

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanoc: Grillowany camembert z orzechami pekan i migdałami

Na rozgrzanej patelni uprażyć orzechy i migdały, a następnie dodać miód, krem balsamiczny, sok z cytryny, namoczone uprzednio rodzynki i skórkę pomarańczową. Całość poddusić przez chwilę, a następnie zdjąć z ognia i odstawić w ciepłe miejsce.
Patelnię ryflowaną delikatnie posmarować olejem, rozgrzać i usmażyć camembert z obu stron. Grillowany ser podawać bezpośrednio po usmażeniu z ciepłymi bakaliami, sosem powstałym podczas ich przygotowywania i rukolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 17.04.2014 16:11
pyszny serek
pajbek 10.04.2014 21:59
Super :-)
Paolcia 10.04.2014 11:32
wygląda obłędnie smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak