Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 szt
cebula 2 szt
masło 150 g
bulion 300 ml
sól 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
śmietana 18 proc 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Polędwiczki oczyszczamy , kroimy w plastry.

Lekko rozbijamy za pomocą dłoni.

Z każdej strony posypujemy odrobiną soli pieprzu.

W garnku z grubym dnem / gęsiarce rozgrzewamy masło.

Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i szklimy na złoto.

Wkładamy nasze polędwiczki , obsmażamy z każdej strony.

Podlewamy bulionem i na wolnym ogniu dusimy do miękkości.

Odlewamy niewielką ilość bulionu do osobnego naczynia , dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.

Całość wlewamy z powrotem do gęsiarki , rozprowadzamy i podgrzewamy jeszcze ok. 3-5 minut.

Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i odrobiną papryki.

Podajemy gorące np. z ugotowaną na sypko kaszą.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 10.04.2014 09:18
smaczne szybkie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak