Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka w biszkopcie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier kryształ 4 łyżki
mąka pszenna 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 4 sztuki
cukier waniliowy 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka w biszkopcie

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem.
Krok 1 - Szarlotka w biszkopcie foto
2
Następnie dodajemy po jednym żółtku i delikatnie na najniższych obrotach miksujemy. Na koniec dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia
Krok 2 - Szarlotka w biszkopcie foto
3
Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plastry
Krok 3 - Szarlotka w biszkopcie foto
4
Połowę ciasta wylewamy do formy wysmarowanej tłuszczem.
Krok 4 - Szarlotka w biszkopcie foto
5
Następnie na cieście układamy jabłka pokrojone w cienkie plastry
Krok 5 - Szarlotka w biszkopcie foto
6
Całość zalewamy drugą połową ciasta.
Krok 6 - Szarlotka w biszkopcie foto
7
Pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni ok 20 minut.
Krok 7 - Szarlotka w biszkopcie foto
8
Ciasto powinno podwoic objętość
Krok 8 - Szarlotka w biszkopcie foto
9
Gdy ciasto wyrośnie wyciągamy z blaszki i po przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem do dekoracji.
Krok 9 - Szarlotka w biszkopcie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 15.04.2014 11:26
Pyszna,poproszę do kawy :-)
everay 11.04.2014 11:35
wygląda pysznie
Czyki 11.04.2014 07:57
Jeszcze takiej nie jadłam i chętnie się skuszę na kawałeczek:)
Milka100 10.04.2014 14:30
smaczna szarlotka
Magula 10.04.2014 09:19
Bardzo smacznie sie zapowiada
Krystyna32 10.04.2014 06:58
apetyczne ciasto
w mojej kuchni 10.04.2014 01:51
dobre ciasto na biszkopcie
gosia1988 09.04.2014 22:10
Fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak