Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion z żółtkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
żółtko jajek 4 szt.
białko 4 szt.
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat
koperek
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion z żółtkiem

Wykonanie:
Mięso umyć, zalać wodą, osolić, dodać włoszczyznę i gotować pod przykryciem około 1 ½ godziny na wolnym ogniu. Następnie bulion przecedzić , białka ubić na wolną pianę i wlać do bulionu. Całość zamieszać i gdy się piana zetnie, przecedzić przez sito. Przyprawić do smaku podgrzać i bardzo gorący wlać do filiżanek, wpuszczając do każdej porcji jedno surowe żółtko. Posypać zieleniną a mięso wykorzystać na drugie danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 10.04.2014 21:25
taki bulion to na kaca jest super, sprawdzone
Edith85 10.04.2014 16:32
ciekawy przepis
Magula 10.04.2014 09:19
Nie jadłam jeszcze takeigo
drmaciej 09.04.2014 21:25
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak