Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 g
masło 3 łyżki
natka pietruszki 1-2 łyżki
szczypiorek 1-2 łyżki
sól
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
jajko 1 szt
mąka 3-4 łyżki
płatki owsiane 3-4 łyżki
olej do smażenia

Porada

Zrazy możemy panierować w bułce tartej lub płatkach kukurydzianych .

Przepis i sposób przygotowania na: ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM

Kroki postępowania

1
Płuczemy pietruszkę , drobno siekamy .
Krok 1 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto
2
Masło rozcieramy z solą i papryką .
Krok 2 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto
3
Do masła wrzucamy natkę , rozcieramy razem .
Krok 3 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto
4
Płuczemy szczypior , drobno kroimy .
Krok 4 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto
5
Dodajemy szczypior do masła , razem mieszamy do połączenia się składników .
Krok 5 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto
6
Płuczemy pierś , osuszamy i kroimy na porcje .
Krok 6 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto
7
Lekko rozbijamy tłuczkiem .
Krok 7 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto
8
Każdy kawałek solimy .
Krok 8 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto
9
Nakładamy po porcji masła .
Krok 9 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto
10
Mięso dokładnie zwijamy tworząc "wrzeciona".
Krok 10 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto
11
Muszą być dobrze zwinięte , aby masło nie wypłynęło podczas smażenia .
Krok 11 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto
12
Jajko rozbijamy i wlewamy do miseczki , roztrzepujemy widelcem .
Krok 12 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto
13
Zrazy panierujemy najpierw w mące .
Krok 13 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto
14
Potem panierujemy w jajku .
Krok 14 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto
15
A na koniec w płatkach owsianych .
Krok 15 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto
16
Rozgrzewamy olej na patelni , kładziemy na gorący tłuszcz zrazy .
Krok 16 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto
17
Smażymy je z każdej strony na rumiano .
Krok 17 - ZRAZY Z ZIELONYM MASŁEM  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 12.04.2014 10:16
bardzo smakowite
Christopher 09.04.2014 19:49
A ile trzeba się napracować ,żeby powstały takie pyszne zrazy.
Aannkaa82 09.04.2014 19:05
Zapowiada sie bardzo apetycznei :)
Joannasz3190 09.04.2014 18:50
Pyszności :)
kloruś 09.04.2014 18:03
wygląda mega apetycznie :)
wirtualnykucharz 09.04.2014 18:02
wow...super zrazy
Megg 09.04.2014 17:44
bardzo apetyczne zraziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak