Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółty ser 30 dag
ser topiony 10 dag
czosnek 2 ząbki
Szczypiorek cienki pęczek
szynka 2 plastry
sól i pieprz czarny mielony Prymat do smaku do smaku
papryka czerwona 0,5 sztuki
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa

Serek topiony rozgniatamy w miseczce. Resztę składników oprócz żółtego sera drobno siekamy i wkładamy do miseczki z serkiem. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą i mieszamy. Do gorącej wody wkładamy żółty ser i podgrzewamy aż stanie się miękki i będzie można go było rozwałkować ( ok 1-1,5h) Na ser wykładamy masę z miseczki i zwijamy jak roladę. Zwijamy w folię aluminiową i wkładamy na noc do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.11.2013 16:29
świetny pomysł
jogobella23 28.02.2012 19:42
pycha
Barbara55 29.05.2011 13:18
bardzo smaczne
kielcok1 08.05.2011 16:34
jadłem taką roladę i jest bardzo dobra
rakow2
rakow2 04.02.2011 14:46
robię podobną
berys18 07.11.2010 18:36
fajny przepis
matii6 03.11.2010 11:00
bardzo ładna i na pewno smaczna
_Xlaudia_ 27.08.2010 21:48
fajne ;.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak