Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOKA DO SŁOIKÓW

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1 KG
cebula 20 DAG
marchew 20 DAG
papryka czerwona 1 KG
olej 3/4 SZKL
cukier 3 ŁYŻKI
sól 1 ŁYŻKA
ocet 1 1/2 ŁYŻKI
Liść laurowy suszony Prymat 1 SZT
MAŁY PRZECIER POMIDOROWY 1 SZT

Porada

NIE TRZEBA DAWAĆ PAPRYKI JEŚLI KTOŚ NIE LUBI

Przepis i sposób przygotowania na: FASOKA DO SŁOIKÓW

FASOLE POKROIĆ I UGOTOWAĆ. CEBULE OBRAĆ I POKROIĆ W KOSTKĘ, MARCHEW UMYĆ OBRAĆ I ZETRZEĆ NA TARCE. PAPRYKĘ UMYĆ POKROIĆ W PASKI. CEBULE, MARCHEW I PAPRYKĘ SMAŻYĆ NA OLEJU PRZEZ 15 MINUT. DODAĆ PRZECIER I UGOTOWANĄ FASOLKĘ SMAŻYĆ JESZCZE PRZEZ 20 MINUT, DODAĆ PRZYPRAWY I NAŁOŻYĆ DO SŁOIKÓW. ZAGOTOWAĆ 15 MINUT

JEŻELI JEST ZBYT SUCHE DODAĆ TROCHĘ WODY JAK SIĘ SMAŻY.
PYSZNE NA ZIMNO I NA GORĄCO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak