Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
majonez 5 łyżek
szczypiorek posiekany 2-3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Pieczarki oczyścić, opłukać i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po przestudzeniu zemleć je. Ugotowane na twardo jajka ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć z nich żółtka. Do żółtek dodać pieczarki, posiekany szczypiorek i rozdrobnić je widelcem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładać do jajek i smarować je majonezem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 22.10.2013 11:23
fajnie wygląda
IKrakowianka 08.09.2012 08:43
Super
ben-ka 30.10.2011 08:06
ja dodaję natkę pietruszki i też farsz jest świetny:)
Agnik 25.09.2011 11:02
pycha
madi356 28.08.2011 14:10
też takie robię, są pyszne
Barbara55 29.05.2011 13:20
ładne jaja
kielcok1 08.05.2011 16:33
dobre pod odpowiedni napój
berys18 02.03.2011 08:15
wygląda smakowicie
Ewa92 15.02.2011 17:39
super;]
rakow2
rakow2 04.02.2011 14:46
jaja zawsze mi smakują nawet faszerowane
rakow2
rakow2 03.02.2011 14:37
fajne jaja
Tika4444 02.02.2011 08:21
super przepis
Joanna120 08.12.2010 16:43
jakaś odmiana
PaniMISIOWA 17.10.2010 09:41
też takie robię! są naprawdę pyszne! \"+\"
Iwusia 12.10.2010 15:11
pięknie się prezentują :)
marta639 17.09.2010 17:21
Fantastyczne
Jaheira11 16.09.2010 22:40
ciekawe jak smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak