Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wielowarzywna

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 1 sztuka
marchew 2 sztuki
kapusta biała 300 g
rzodkiewka 6 sztuk
szczypiorek 6 gałązek
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 opakowanie
Pieprz czarny mielony Prymat 4 szczypty
cukier kryształ 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wielowarzywna

Białą cześć pora kroimy w cienkie plasterki.
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej.Kapustę i rzodkiewki również drobno trzemy.
Szczypior siekamy nożem.
Sos francuski przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
Warzywa łączymy w misce zalewamy sosem ,dosładzamy i doprawiamy pierzem.
Mieszamy.
Podajemy do ziemniaków i pieczonych mięs.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.06.2014 13:25
pyszna ,zdrowa i kolorowa !
Katarzyna59 18.05.2014 18:05
smakowita surówka
Megg 08.04.2014 20:25
smaczna suróweczka
Anna20 08.04.2014 17:13
pyszna :))
barbara11561 08.04.2014 17:04
pyszna suróweczka
Bernadeta1 08.04.2014 17:02
super, takie jedzonko to moje smaki
matesko 08.04.2014 14:54
smaczna i zdrowa
IlonaAlbertos 08.04.2014 13:50
Idealny dodatek do obiadu.
Czyki 08.04.2014 12:42
Do takiego mięska obiadowego pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak