Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z liczi

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1200 g
masło 100 g
jajko 6 szt
cukier puder 200 g
zapach waniliowy 1 łyżeczka
sok z cytryny
sok z pomarańczy
skórka z cytryny
skórka pomarańczowa
liczi 1/2 puszki
rodzynki 100 g
budyń waniliowy 1 szt
płatki migdałowe
morele suszone 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z liczi

Twaróg zmielić dwukrotnie. Żółtka oddzielić od białek. Masło zmiksować na puch, dodawać po żółtku, następnie cukier i po łyżce twaróg. Zetrzeć skórkę z cytryny, pomarańczy, wycisnąć sok, przełożyć do masy serowej. Rodzynki namoczyć w syropie z liczi. Liczi (4-5 szt) posiekać drobniutko, dodać do masy. Na sam koniec wsypać budyń i rodzynki. Białka ubić na sztywna pianę, delikatnie połączyć z masą serową. Przelać do tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 1,5h w 160-170C. Udekorować płatkami migdałowymi, pokrojonymi suszonymi morelami i połówkami owoców liczi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.07.2014 20:56
bogaty serniczek, pyszne dodatki
Kejti 14.04.2014 23:26
Pięknie się prezentuje :-)
luna76 08.04.2014 21:04
jestem ciekawa jak smakuje taki sernik :)
Ania84 08.04.2014 13:58
z liczi jeszcze nie robiłam :) suuuuuper
jowant 08.04.2014 10:36
spróbowałabym sobie :)
sara1 08.04.2014 09:17
pysznie i ciekawie wygląda
Ola1984 08.04.2014 09:10
Bardzo apetycznie wygląda :) Oryginalny pomysł z dodaniem liczi.
berys18 08.04.2014 09:09
przepięknie wygląda
Magula 08.04.2014 08:55
Pięknie wygląda Twój serniczek
noninka77 08.04.2014 08:31
Sernik wygląda imponująco :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak