Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po wiejsku z patisonem w majonezie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4-5 płaty śledzia po wiejsku
cebulka marynowana 2 łyżki
patisony marynowane 6 szt
majonez tradycyjny 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
szczypiorek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po wiejsku z patisonem w majonezie

Kroki postępowania

1
Śledziki kroimy w dość dużą kostkę
Krok 1 - Śledź po wiejsku z patisonem w majonezie foto
2
Cebulkę kroimy w drobniejsze części
Krok 2 - Śledź po wiejsku z patisonem w majonezie foto
3
Patisony marynowane kroimy w dużą kostkę
Krok 3 - Śledź po wiejsku z patisonem w majonezie foto
4
Do miski przekładamy śledzie, cebulę i patisony
Krok 4 - Śledź po wiejsku z patisonem w majonezie foto
5
Dodajemy do całości majonez i doprawiamy solą i pieprzem
Krok 5 - Śledź po wiejsku z patisonem w majonezie foto
7
Całość mieszamy. Przekładamy do salaterki i dekorujemy szczypiorkiem
Krok 6 - Śledź po wiejsku z patisonem w majonezie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 09.04.2014 06:53
Śledzik był smaczny - polecam :)
fotoviderek 08.04.2014 07:40
Ciekaw jestem smaku, pewnie pyszny :)
w mojej kuchni 07.04.2014 22:07
pyszne danie na talerzu
Megg 07.04.2014 21:18
przepyszny śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak