Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki marynowane

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 40 dkg
ocet winny 1 szklanka
wino czerwone wytrawne 1/4 szklanka
cebula czerwona 1/2 sztuki
śliwki suszone 6 sztuk
Goździki całe Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
oliwa 1 łyżka
sól do smaku 2 szczypty
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 szczypta
cukier kryształ 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki marynowane

Buraki umyć, ugotować w łupinach do miękkości.
Wystudzone buraki obrać, pokroić w plasterki.
Cebulę obrać pokroić w krążki.
Wlać do rondelka wino, ocet, dodać przyprawy, cebulę, zagotować.
Pokrojone buraki ułożyć w słoiczku, dodać śliwki, zalać chłodną zalewą.
Odstawić do lodówki na dobę.
Buraczki można podawać do obiadu albo dodawać do sałatek.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 07.04.2014 18:02
bardzo lubie
Ania84 07.04.2014 17:40
świetny przepis
Beatris 07.04.2014 16:50
Apetyczny dodatek do obiadu.
Noruas 07.04.2014 16:35
super dodatek do obiadu!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak