Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańska gulaszowa

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
ziemniaki 10 szt
cebule 2 szt
włoszczyzna 1 pęczek
papryka czerwona 1 szt
margaryna 2 łyżki
sos słodko-kwaśny 1 słoik
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańska gulaszowa

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie. Dodać pokrojone w kostkę cebule. Dusić ok. 10 min, czasem mieszając. Obficie obsypać słodką papryką. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w kostkę, następnie dodać do mięsa i cebuli. Zalać wodą, tak by wszystkie warzywa i mięso były przykryte. Gotować na małym ogniu przez ok. pół godz. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości, czyli kolejne 20minut. Na koniec dodać sos i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 09.04.2014 06:54
mniam, wygląda cudownie
Grazyna0211 07.04.2014 15:42
smaczna zupa
idealme 07.04.2014 12:57
wygląda smacznie!
brioszka 07.04.2014 12:19
pięknie się prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak