Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka Sałatka do mięska

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 100 gram
ogórek 1 szt
marchewka 1 szt
rzodkiewka 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
ocet balsamiczny
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka Sałatka do mięska

Rukolę myjemy i wkładamy do miski. Ogórek obieramy
i kroimy na kawałki. Marchewkę i rzodkiewkę ścieramy na mniejszych oczkach na tzw wióreczki. Ząbki czosnku przeciskamy i dokładamy do sałatki, dodajemy sól i pieprz do smaku, razem mieszamy, polewamy octem balsamicznym i oliwą z oliwek.
Jeśli mamy, to możemy dodać dodać pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, ja niestety nie miałam.
Bardzo polecam.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 07.04.2014 14:38
Za dużo składników nie lubię, ale sałatka ciekawa :)
Magula 07.04.2014 10:27
Lubię takie lekkie sałatki
Kuchenka 07.04.2014 10:11
bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak