Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki rybne

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 0.5 kg
kajzerka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
kasza manna 3 łyżeczki
jajko 1 sztuka
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki rybne

Kroki postępowania

1
Ryby myjemy , osuszamy i posypujemy przyprawą do ryb Prymat. Kajzerkę namaczamy w mleku- 0.5 szklanki .
Krok 1 - Kotleciki rybne foto
2
Cebule obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Rybę, cebule oraz odsączoną kajzerkę oraz czosnek przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
Krok 2 - Kotleciki rybne foto
3
Do powstałej masy dodajemy jajko oraz kasze manną . Mieszamy wszystkie składniki.Dodajemy przyprawy : pieprz oraz sól. Gdy masa jest mało zwarta , dodajemy więcej kaszy- ewentualnie bułki tartej.
Krok 3 - Kotleciki rybne foto
4
Z masy rybnej formujemy pulpeciki, które obtaczamy w bułce tartej. Pulpety z ryby smażymy na rozgrzanym oleju z 2 stron- do zrumienienia. Smacznego.
Krok 4 - Kotleciki rybne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 07.04.2014 09:34
Watro zrobić takie kotlety bo zapowiadają się apetycznie
kornelcia 06.04.2014 23:23
muszę spróbować., bo wyglądają smakowicie
Wafelek2601 06.04.2014 23:21
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak