Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Semmelknödel, czyli knadle z czerstwej bułki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa 4 kajzerki
mleko 150 ml
cebula 1 szt
jajko 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
mąka 1 kopiasta łyżka
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Semmelknödel, czyli knadle z czerstwej bułki

Kroki postępowania

1
Bułki pokrój na drobne kawałki. Zalej mlekiem i odstaw na 5 minut, aby zmiękły. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na oliwie na złoty kolor. Dodaj do bułek wraz z pozostałymi składnikami.
Krok 1 - Semmelknödel, czyli knadle z czerstwej bułki foto
2
Dokładnie wyrób masę. Z masy uformuj okrągłe kulki.
Krok 2 - Semmelknödel, czyli knadle z czerstwej bułki foto
3
Przygotowane knedle gotuj 8-10 minut w osolonym wrzątku. Podawaj z ulubionym sosem.
Krok 3 - Semmelknödel, czyli knadle z czerstwej bułki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 24.09.2015 13:52
bardzo je lubię i właśnie dzisiaj robię
2milutka 06.04.2014 12:45
fajny pomysł:)
Stenka 06.04.2014 12:23
Fajny przepis
Aannkaa82 06.04.2014 12:13
Bardzo ciekawy przpepis, czegoś takiego właśnei szukałam.
Marta1986 06.04.2014 11:55
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak