Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z resztek z lodówki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
kiełbasa 1 laska
cebula biała 1/2 szt
pomidor 1/2 szt
papryka czerwona 1/4 szt
ser żółty 3 plastry
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
masło 2 łyżki

Porada

Ten przepis został wykonany jak sama nazwa mówi z resztek znalezionych w lodówce, ale równie dobrze można wykorzystać co kto lubi.

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z resztek z lodówki

Pokrojoną w plastry kiełbasę podsmażamy razem z pokrojoną w kosteczkę cebulą do momentu aż kiełbasa się ładnie zarumieni a cebula zeszkli. Pomidora, czerwoną paprykę oraz żółty ser kroimy w kostkę. Jajka roztrzepujemy i przyprawiamy do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem. Na patelnię z rozgrzanym masłem wlewamy przyprawione jajka, następnie kładziemy podsmażone plasterki wędliny z cebulą, w następnej kolejności paprykę, pomidora, żółty ser i na sam koniec posypujemy posiekana natką pietruszki. Całość smażymy z jednej strony do momentu aż jaja się zetną a ich spód się ładnie zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 06.04.2014 10:26
pysznie wygląda:)
Magula 06.04.2014 08:05
Czasem dobrze posprzątac w lodówce, aby zrobić coś pysznego
adelajda 06.04.2014 07:59
smacznie i lodówka posprzątana to jest co ja lubię
migotka28 05.04.2014 23:59
wspaniałe mega kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak