Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
mąka kukurydziana 0.5 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 2% 1 szklanka
szpinak mrożony 1 opakowanie
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ser feta 0,5 opakowania
olej do smażenia 1 łyżka
ser żółty 0,5 kostki
śmietana 18 proc 1 kubek
sezam 1 łyżka
papryka czerwona 1\3 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą

Kroki postępowania

1
Przystępujemy do przygotowania naleśników . Do miski przekładamy wszystkie potrzebne składniki: make pszenną , mąkę kukurydzianą , mleko, jajka.
Krok 1 - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem  i fetą foto
2
Wszystkie składniki miksujemy , aby się połączyły.
Krok 2 - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem  i fetą foto
3
Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości oleju.
Krok 3 - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem  i fetą foto
4
Szpinak rozmrażamy w niewielkiej ilości wody- tak aby się nie przypalił. Dodajemy przyprawy: przeciśnięty czosnek, pieprz, kucharek oraz sezam.
Krok 4 - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem  i fetą foto
5
Następnie dodajemy pól szklanki śmietany i mieszamy wszystkie składniki.
Krok 5 - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem  i fetą foto
6
Na usmażonych naleśnikach układamy warstwę szpinaku oraz pokrojoną w kostkę fetę.
Krok 6 - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem  i fetą foto
7
Naleśniki zwijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 7 - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem  i fetą foto
8
Warstwę naleśników zalewamy szklanką śmietany oraz potartym żółtym serem.
Krok 8 - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem  i fetą foto
9
Paprykę kroimy w paski i układamy na wierzchu zapiekanych naleśników. Całość wkładamy do piekarnika nastawionego na 180 stopni i zapiekamy 20-25 minut. Smacznego!!!
Krok 9 - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem  i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kornelcia 17.05.2014 17:11
coś pysznego
Magula 06.04.2014 08:11
fajne nalesniczki, ale te gałązki na talerzu sredni pomysł hi
Monika-twin 05.04.2014 23:13
najlepsza kolacja!
Jusiaa 05.04.2014 22:53
Dobry obiad :)
adelajda 05.04.2014 22:05
lubię szpinak i naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak