Sernik na zimno z ananasem

Sernik na zimno z ananasem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • serek homogenizowany

    4 opakowania
  • galaretka owocowa

    1 opakowanie
  • żelatyna

    2-3 łyżki
  • cukier puder

    2 łyżki
  • ananas z puszki

    10 plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Na spodzie ułożyć okrągłe biszkopty( można zamiast nich użyć cienkiego biszkoptu). Serki homogenizowane przełożyć do miski i zmiksować z cukrem pudrem oraz rozpuszczoną w 6 łyżkach ciepłej wody żelatyną. Masę wyłożyć na biszkopty i odstawić na 30- 40 minut w chłodne miejsce. W tym czasie ananasy wyjąć z zalewy i odsączyć. Galaretkę zaś rozpuścić w 1- 1,5 szklance wody. Na lekko stężałą masę wyłożyć plastry ananasa i zalać galaretką. Sernik odstawić do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

18.06.2013 22:44
Lubię takie lekkie ciasta

IKrakowianka

31.08.2012 08:52
Też taki lubię

Katarzyna/kate1980

08.06.2012 23:23
świetny przepis

Barbara55

28.05.2011 20:01
serniki uwielbiam nawet na zimno

jasiek

17.05.2011 11:14
nie przepadam za ananasami z serem

jasiek

17.05.2011 11:14
nie przepadam za ananasami z serem

kielcok1

07.05.2011 17:08
zjadłbym każdą ilość

rakow2

03.02.2011 14:36
sernik dobry i na ciepło i na zimno

berys18

31.12.2010 08:51
uwielbiam tego typu desery

Patrycja40

21.09.2010 17:31
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat