Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar śledziowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 4 sztuki
marchew 2 sztuki
szczypior 2 łyżki
papryka konserwowa 3 kawałki
cebula biała 1/2 sztuki
olej 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat
pieprz
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar śledziowy

Kroki postępowania

1
Marchewkę ugotować, pokroić w kostkę, ogórki posiekać w drobną kostkę, przełożyć do miski.
Krok 1 - Tatar śledziowy foto
2
Cebulę i szczypiorek dość drobno posiekać, dodać do reszty składników.
Krok 2 - Tatar śledziowy foto
3
Paprykę odsączyć i pokroić w kostkę. Filety śledziowe wymoczyć kilkanaście minut w wodzie, również pokroić w kostkę, dodać do reszty składników. Całość z papryką( ok. 1 łyżeczki) wymieszać i doprawić do smaku pieprzem. Podawać z pieczywem.
Krok 3 - Tatar śledziowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 05.04.2014 13:34
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak