Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wątróbką i sosem malinowo-balsamicznym
2. Do miseczki wlewamy mleko i na ok 20 minut wrzucamy do niego wątróbkę.
3. Większą część malin przekładamy do miseczki, pozostałe zostawiamy w całości do sałatki.
4. Dodajemy do miseczki syrop z agawy oraz ocet balsamiczny i całość blendujemy.
5. Nasz sos przekładamy do garnuszka i dodajemy trochę wody i gotujemy.
6. Następnie przelewamy całość przez drobne sitko.
7. Wątróbkę wyciągamy z mleka. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
8. Na talerzu przy pomocy pędzelka robimy kreskę z sosu malinowego. Następnie układamy rukolę.
9. Na rukolę kładziemy naszą wątróbkę, drobno pokrojoną cebulkę, całe maliny oraz kawałki sera.
10. Polewamy wszystko sosem oraz jak ktoś lubi dodatkowo samym octem balsamicznym.