Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rzodkiewkowa z rzeżuchą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 40 dag
rzodkiewki 2 pęczki
cebula 1
masło 2 dag
bulion warzywny 800 ml
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
kiełki rzeżuchy 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rzodkiewkowa z rzeżuchą

Ziemniaki obieramy, mujemy i kroimy w kostkę. Rzodkiewki myjemy, odcinamy zieleninę . 1 pęczek kroimy na ćwiartki, a drugi w plasterki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy ziemniaki, ćwiartki rzodkiewki i cebulkę. Podsmażamy wszystko chwilę i zalewamy bulionem. Gotujemy warzywa do miękkości. Dodajemy śmietanę, rzeżuchę i zielone listki z jednego pęczka rzodkiewek i miksujemy wszystko blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem. Zupę serwujemy posypaną rzeżuchą i plasterkami rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Triss 05.04.2014 10:49
takiej jeszcze nie jadłam.;)
IwonaDD 05.04.2014 10:49
samo zdrowie
Mniam 05.04.2014 10:04
Nigdy nie jadłam takiej zupy, ale ostatnio też gdzieś widziałam podobną zupę i mi się bardzo podoba.
nogawkuchni 05.04.2014 09:05
Bardzo ciekawe i kuszące, taka zupa wygląda zdrowo i pozytywnie i z pewnością jest pyszna.
norweska20 05.04.2014 00:04
takiej Jeszce nie jadłam
Kolorowa 04.04.2014 22:32
Ale wiosenna- super !
patryska76 04.04.2014 22:21
Rzodkiewkowej jeszcze nie jadłam :o Ciekawy przepis! :)
Konczi 04.04.2014 22:20
Musi być pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak