Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowa Wątróbka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0.5 kg
jabłka 2 sztuki
cebula 3 sztuki
olej 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowa Wątróbka

Kroki postępowania

1
Wątróbkę oczyszczamy z błon.
Krok 1 - Jabłkowa Wątróbka  foto
2
Cebulę obieramy kroimy w paski i podsmażamy na oleju.
Krok 2 - Jabłkowa Wątróbka  foto
3
Wątróbkę dodajemy do cebuli.
Krok 3 - Jabłkowa Wątróbka  foto
4
Razem smażymy około 10 minut.
Krok 4 - Jabłkowa Wątróbka  foto
5
Jabłka obieramy, kroimy w ósemki i podsmażamy na maśle z majerankiem.
Krok 5 - Jabłkowa Wątróbka  foto
6
Jabłka dodajemy do wątróbki i razem smażymy jeszcze przez moment. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ( przed samym podaniem ) smacznego!!!!
Krok 6 - Jabłkowa Wątróbka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 04.04.2014 09:08
pyszności, mniam
Krystyna32 04.04.2014 08:19
apetyczna wątróbka
berys18 04.04.2014 07:27
bardzo smaczna wątróbka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak