Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka pieczarkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
mleko 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
ser żółty 10 dag
żółtko jajek 2 szt.
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Pieczarki oczyścić i obrumienić na oliwie. Pod koniec lekko posolić i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Krok 1 - Zapiekanka pieczarkowa foto
2
Masło stopić, wymieszać z mąką i rozprowadzić z zimnym mlekiem (4-5 łyżek mleka). Następnie resztę mleka zagotować, wlać do zasmażki, połączyć z startym serem , żółtkami i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Zapiekanka pieczarkowa foto
3
Sosem zalać pieczarki, wstawić do piekarnika i zapiec.
Krok 3 - Zapiekanka pieczarkowa foto
4
Podawać zaraz po przyrządzeniu z dodatkiem pieczywa.
Krok 4 - Zapiekanka pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 05.03.2015 12:20
ciekawa :)
Joannasz3190 03.04.2014 19:57
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak