Sposób przygotowania

Miękką margarynę utrzeć z cukrem i kolejno dodawać do niej żółtka jajek i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na koniec ciasto delikatnie połączyć z ubitą pianą z białek i podzielić na trzy części. Do jednej części ciasta dodać kakao do drugiej orzechy, a trzecią zostawić jasną. Na blaszce około (23 cm na 33cm ja użyłam większej) upiec osobno trzy placki i wystudzić.

Galaretki przygotować zgodnie z przepisem i odstawić do zgęstnienia.

Krem:
Masło utrzeć z dodatkiem kakao na krem w trakcie dodawać masę krówkową po przygotowaniu odłożyć trzy łyżki kremu.

Jeden placek ułożyć w formie posmarować połową kremu i wylać jeden kolor tężejącej galaretki, przykryć drugim plackiem na nim reszta kremu i druga galaretka na koniec ułożyć trzeci placek i po wierzchu posmarować odłożonym kremem dla dekoracji można posypać mielonymi orzechami.
Przełożone ciasto odstawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    rewelacyjnie musi smakować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    fajnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo ciekawe ciasto:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Skusiłabym się na kawałeczek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Megg

    rewelacyjne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    wspaniałe ciasto ;)
  • 0
    363
    Opublikowano

    Kejti

    Fajne ciacho :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    everay

    Świetnie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    cud miod, idealne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    idealnie rowniutki, cudo, cudo!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Smaczne to ciasto musiało być:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !