Przepis i sposób przygotowania na: Mleczna kanapka
Kroki postępowania
Białka ubić z cukrem. Do ubitych dodać żółtka i nadal ubijać do momentu, aż masa zgęstnieje, następnie dodać sok z cytryny, olej i mleko całość jeszcze chwilkę ubijać. Mąkę wymieszać z kakao i przesiać, następnie ostrożnie połączyć z masą jajeczną.
Ciasto wylać na do wyłożonej papierem do pieczenia formy (23 cmx33cm). Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut.
Krem:
Mleko zagotować z cukrem i wystudzić, masło utrzeć na krem i połączyć z płynnym mlekiem do mlecznego kremu dodawać małymi porcjami mleko w proszku i cały czas ucierać.
Ciasto odstawić do zastygnięcia, ale nie trzeba wstawiać jego do lodówki wystarczy chłodne miejsce jeśli wstawimy ciasto do lodówki to 2 godziny przed podaniem trzeba je wyjąć, aby nabrało temperatury pokojowej wtedy jest najlepsze.