Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowa babka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka brzoskwiniowa 2 szt
galaretka agrestowa 1 szt
galaretka wiśniowa 1 szt
galaretka niebieska 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowa babka

Wszystkie galaretki przygotować w osobnych naczyniach wg przepisu na opakowaniu.Do formy silikonowej na babkę wlać pierwszą galaretkę i wstawić do lodówki aby stężała.Gdy jest już dość z żelowana wylewamy na nią kolejną galaretkę i tak postępujemy z każdą galaretką.Gdy wylejemy juz ostatnią wsztawiamy na dłużej do lodówki-najlepiej na noc.
Babkę galaretkową wyjmujemy z formy i mozemy udekorować owocami lub bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 03.04.2014 19:17
świetny,prosty i smaczny
pajbek 02.04.2014 12:09
Lubię takie deserki :-)
Aleksandra/Olcia 02.04.2014 11:47
często robie takie desery.są szybkie i niedrogie a przy tym smaczne
adelajda 02.04.2014 11:12
ciekawie !!!!
krystyna330 02.04.2014 10:12
fajny przepis
Krystyna32 02.04.2014 10:03
apetyczna ta babeczka
Wiesława1 02.04.2014 08:17
oj dawno nie robiłam .Dzięki za przypomnienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak