Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki do kremu i rożki do lodów

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko jaja kurzego 2 sztuka
śmietana 30% 1/4 szklanka
mąka 2/3 szklanka
cukier 1/4 szklanka
sól szczypta
masło 70 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki do kremu i rożki do lodów

Białka mieszam ze śmietanką, następnie dodaję cukier i sól, na koniec stopione masło i przesianą mąkę.

Rurki piekę w rozgrzanej na maksa waflownicy do uzyskania lekko brązowego koloru, od razu po upieczeniu nawijam je na rączkę drewnianej łyżki (uważać bo gorące!) lub na specjalny rożek jeśli chcę zrobić wafelki do lodów.

Wafelki przechowuję w metalowej puszce.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak