Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z goździkami i imbirem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 70 dkg
mleko 1 szkl
cebula 3-4 szt
olej 1 łyżka
mąka 3-4 łyżki
Goździki całe Prymat 3 szt
imbir starty 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z goździkami i imbirem

Wątróbkę dokładnie oczyszczamy z błonek i kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy mlekiem i zostawiamy na ok 1 godz.

Odcedzamy wątróbkę z mleka. Każdy kawałek obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy wątróbkę z dwóch stron. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do wątróbki i na małym ogniu smażymy całość.

Do wątróbki dodajemy zmielone goździki i starty imbir, dusimy do momentu, aż wątróbka będzie miękka. Na sam koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak