Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 szt
włoszczyzna
woda 1 litr
ryż 0,5 szkl
przecier pomidorowy 1 mały słoik
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
śmietana 18 proc 1 łyżka

Porada

Zupa najlepiej smakuje zaraz po ugotowania, ponieważ z upływem czasu ryż ulega rozklejeniu i zupa robi się gęsta.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Ryż przesyp do miseczki i zalej zimną wodą, aby się namoczył.
W garnku zagotuj wodę i dodaj umyte skrzydełka, obraną i umytą włoszczyznę. Gotuj do miękkości.
Gdy mięso i włoszczyzna będzie miękka, wyjmij je z wywaru, a następnie wsyp ryż.
Ryż gotuj w bulionie do momentu, aż będzie miękki.
Następnie do garnka wlej przecier pomidorowy i dopraw Kucharkiem oraz solą.
Zupę można zabielić odrobiną śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 01.04.2014 19:02
moja ulubiona zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak