Przepis i sposób przygotowania na: Hinduskie kulki ryżowe z cieciorką.
Kroki postępowania
Na rozgrzanym oleju smażymy posiekaną cebulkę kilka minut, dodajemy czosnek i chilli i smażymy jeszcze 2 min.Dodajemy posiekane pomidory i mieszamy.
ryż basmati | 10 dag |
olej słonecznikowy | 1 łyżka |
cebula dymka ze szczypiorkiem | 1 szt |
czosnek ząbki | 1 szt |
papryczka chilli | 1 szt |
pomidor | 2 szt |
cieciorka konserwowa | 1 puszka |
żółtko jajek | 1 szt |
natka kolendry | 3 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 0,5 łyżeczki |
sól do smaku | |
pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: