Owoce morza w kokosie i pomarańczy

Owoce morza w kokosie i pomarańczy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • owoce morza

    500 g
  • pomarańcza

    3 szt
  • kokos

  • imbir

    25 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • sos ostrygowy

    1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek

  • pieprz

  • cytryna

    1/2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce morza rozmrozić, wypłukać i odcedzić. Odczekać chwilę, aż się odsączą i skropić odrobiną soku z cytryny. Odstawić a w między czasie wycisnąć sok z 1 pomarańczy i zalać nim owoce morza. Również sok z kokosa do nich dodać. Wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki. Pozostałe pomarańcze obrać, powycinać cząstki bez błon, a z kokosa wyjąć miąższ. Włożyć do miski i zmiksować na jednolitą masę. Imbir i czosnek obrać, posiekać i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Chwilę podsmażyć, dodać sos ostrygowy, przemieszać i dodać owoce morza wyjęte z soku. Po chwili smażenia zalać wszystko sokiem w którym się marynowały owoce morza i dodać zmiksowane pomarańcze z kokosem. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Doprawić pieprzem. Wyłożyć na ugotowane spaghetti.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat