Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czarno-białe

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
czekolada gorzka 50 gram
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
mleko 1/3 szklanki
olej 1/2 szklanki
kakao 3 łyżeczki
jaja 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czarno-białe

Kroki postępowania

1
Jajka ubić z cukrem mikserem, aż zwiększą swoją objętość, a następnie dosypać do nich mąkę oraz sodę oczyszczoną. Do składników dolać: olej i mleko, połączyć ze sobą całość. Dosypać posiekaną czekoladę i kakao.
Krok 1 - Ciasto czarno-białe foto
2

Połowę wylać do formy wysypanej bułką tartą, drugą cześć ciasta połączyć z kakao i 3 łyżkami mleka i posiekaną czekoladą.

Krok 2 - Ciasto czarno-białe foto
3

Ciemne ciasto wylać niedbale na powierzchnię jasnego ciasta piec ok. 30-40 min w 180 st. C.

Krok 3 - Ciasto czarno-białe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 02.04.2014 10:06
fajne jest :)
Wiesława1 01.04.2014 20:15
Pysznie wyglada
Agata3 01.04.2014 17:17
aż ślinka leci ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak