Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżu dużą ilością warzyw i serem kozim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
pieczarki marynowane 1/2 słoika
kleik ryżowy 1 woreczek
korniszony 5 szt
natka pietruszki 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej rzepakowy 2 łyżki
ser kozi 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżu dużą ilością warzyw i serem kozim

Ryż kolorowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Pieczarki odcedzamy i kroimy na cztery części. Natkę pietruszki myjemy osuszamy i siekamy. Korniszony kroimy drobno. Rzodkiewki myjemy odcinamy końce i kroimy w plasterki. Składniki mieszamy z sobą dodajemy pokruszony ser kozi. Doprawiamy pieprzem i po skosztowaniu doprawiamy solą. Na koniec dodajemy olej i jeszcze raz mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 01.04.2014 16:54
smacznie wygląda:)
Grazyna0211 01.04.2014 16:42
bardzo apetyczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak